Nu har "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" lyckats slå ordentligt kassarekord. Lite märkligt. Visst är det en ganska skön film, men den är långt ifrån de bästa svenska filmerna som gjorts. Däremot är nog marknadsföringen för filmen en av de bästa som gjorts i Sverige. Sen har jag inte läst boken heller och den har säkert hjälpt filmen till att locka människor till biosalongerna. Men att den får 7.1 i betyg på imdb är också starkt.

När jag såg filmen var min känsla att det var en sämre version av Forrest Gump, men ändå okej. Jag hade gett den en femma av tio möjliga. Robert Gustavsson gör karaktären som hundraåring väldigt bra och jag gillar nonchalansen i gubben. Det är en ganska knäpp film, men det är kanske det som gör det. Alla världens ledare är inblandade i filmen och den har definitivt något unikt i sig. För egen del hade den gärna fått vara en halvtimme kortare dock. Då hade jag kunnat tänka mig att den hade varit upp och snuddat på en sjua. 

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Posted by: SP
Posted on: 2014-07-23 at 13:48
Tags: kassasuccé, film, hundraåringen, marknadsföring, kassarekord
Categories: Film
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Post Information: Permalink | Comments (0) | Post RSSRSS comment feed
 
 
Comments are closed